امروزه لاغری یکی از اولین دغدغه های مردم می باشد که برای آن هر راهی را امتحان می کنند. هر کدام از ما بیش از ۱ نفر را می شناسیم که برای لاغری چه روش هایی را امتحان کرده اند و بعضا به نتیجه دلخواه خود نیز نرسیده اند. در این مقاله می خواهیم در مورد یک روش روز و بسیار کاربردی برای پیکرتراشی صحبت کنیم که به عنوان بادی جت، شناخته می شود. این روش با نام واتر جت نیز شناخته می شود. زیرا اصلی ترین مولفه آن، آب است که به منظور برداشتن سلول های چربی مورد استفاده قرار می گیرد.
بادی جت چیست و چگونه موجب لاغری می شود؟
در واقع می توان بادی جت را نوع پیشرفته ای از لیپوساکشن دانست که با جدیدترین تکنیک ها توسط جراحان زیبایی انجام می شود. این روش نیز با اعمال تغییراتی بر روی چربی های انباشته شده در زیر پوست افراد، بدنی زیبا برای آن ها ایجاد می کند. اما چگونگی آن را در ادامه شرح می دهیم.
همان طور که اشاره کردیم، رکن اصلی این روش، فشار آب است که برای خارج سازی چربی های اضافه بدن، مورد استفاده قرار می گیرد. از همین رو سلول های چربی بدون آسیب، باقی مانده و می توان از آن ها مجددا استفاده کرد.
چربی های خارج شده با روش بادی جت به علت اینکه در آب محلول هستند، دارای بافت سالمی می باشند. از این چربی ها می توان برای تزریق در نواحی دیگر بدن مانند دست، صورت، سینه و باسن استفاده کرد.
استفاده از جریان آب در این روش، موجب شل شدن و در نتیجه جابجایی چربی ها می گردد. سپس جراح، لوله ای کوچک را داخل پوست فرد قرار می دهد تا بتواند این چربی ها را بردارد. پزشکی که از این روش درمان استفاده می کند باید بداند که آب وارده به بدن بیمار، باید هرچه سریع تر خارج شود. زیرا هرچه مایعات بدن او کمتر باشد، احساس درد و ناراحتی کمتری نیز خواهد داشت و در نتیجه می توان گفت مدت زمان بهبودی او نیز سریع تر می گذرد.
لازم است بدانید که یکی از دلایل محبوبیت بادی جت در میان داوطلبان پیکرتراشی، غیرتهاجمی بودن آن می باشد.
جراح در این روش، سلول های چربی را برمی دارد و با این کار از تجمیع چربی در نواحی تحت درمان، جلوگیری می کند اما همزمان، ممکن است که سایر نقاط بدن، دچار اضافه وزن شوند.
از آنجایی که این روش لاغری با اعمال بی حسی موضعی انجام می گیرد، بنابراین بروز فرورفتگی در پوست و یا ایجاد بافتی نامرتب در آن، بسیار کم مشاهده می شود.
بادی جت حداکثر طی چند جلسه انجام می شود؟
به طور میانگین مدت زمانی که برای درمان از این طریق مورد نیاز است، یک جلسه می باشد اما در شرایطی که امکان خارج نمودن چربی های اضافه در یک جلسه فراهم نباشد، بسته به تشخیص پزشک، نیاز به جلسات بیشتری برای درمان است.
هر جلسه پیکرتراشی از طریق بادی جت، معمولا بین ۳ الی ۵ ساعت می تواند به طول بیانجامد. البته این مدت زمان نیز بسته به شرایط هر فرد و میزان چربی های اضافه آن ها می تواند کوتاه تر یا طولانی تر باشد.
چه قسمت هایی از بدن با روش بادی جت قابل درمان است؟
می توان گفت هر قسمتی از بدن که دارای چربی های اضافی و بیش از اندازه باشد، می تواند تحت درمان از طریق بادی جت قرار گیرد و محدودیت خاضی ندارد.
بیشترین قسمت هایی که از این طریق قابل درمان هستند، عبارتند از:
- باسن
- ران ها
- غبغب
- بازو
- شکم
- زانو
جالب است بدانید که با تایید پزشک، فرد می تواند جند قسمت از بدن خود را به صورت همزمان از این طریق، درمان کند.
چه افرادی می توانند از این روش بهره مند شوند؟
آیا همه افراد می توانند اقدام به پیکرتراشی از طریق بادی جت کنند؟ متاسفانه یا خوشبختانه خیر. زیرا در این زمینه، محدودیت هایی وجود دارد که به شرح زیر می باشند.
- مراجعین باید از سلامت عمومی مطلوبی برخوردار باشند.
- عدم ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت و اختلالات قلبی
- شرایط سنی برای مراجعین بین ۱۸ تا ۶۰ سال است.
- افرادی که با ورزش و رژیم غذایی مناسب نیز نتوانسته اند چربی های مستحکم خود را از بین ببرند.
- بهتر است اضافه وزن مراجعین بیش از ۱۱ کیلوگرم نباشد.
- افرادی که تجمیع چربی آن ها در یک قسمت خاص، موجب بهم ریختگی توازن بین اندام های بدنشان شده است.
چرا بادی جت؟
برخی از مزایایی که می توان برای این روش بیان کرد عبارتند از:
- دوره نقاهت کوتاه که البته بسته به ناحیه ای که تحت درمان بوده است، متفاوت می باشد. (بین ۲ الی ۵ روز)
- ایجاد ظاهری طبیعی برای بدن، پس از جراحی
- امکان تنظیم فشار و نیرو در دستگاه مربوطه وجود دارد. در نتیجه میزان بروز تورم و کبودی پس از این روش جراحی، بسیار ناچیز است.
- امکان کنترل لوله ای که در این روش مورد استفاده قرار می گیرد، هم برای بیمار و هم برای جراح، آسان تر می باشد.
- می تواند مقدار زیادی از سلول های چربی را از بین ببرد.
فراموش نکنید که با افزایش وزن بیش از ۲۲ کیلوگرم، سلول های چربی مجددا تشکیل می شوند و به صورت یکدست در سراسر بدن شما توزیع می گردند.
- بدون آسیب رساندن به پوست انجام می گیرد.
- ماندگاری نتیجه حاصل از این روش، نسبتا طولانی تر از سایرین می باشد.
- نفوذ کمتر و اثربخش تر به بافت بدن
- احتمال نیاز به ترمیم یا جراحی مجدد، پس از بادی جت بسیار کم است.
- امکان استفاده مجدد از چربی هایی که از این طریق خارج می شوند، برای تزریق در سایر نقاط بدن، وجود دارد.
- با توجه به استفاده از بی حسی های موضعی، عوارض ناشی از بیهوشی را ندارد.
آیا بادی جت همان لیپوساکشن است؟
گفتیم که بادی جت، گونه ای پیشرفته از لیپوساکشن است اما تفاوت هایی با یکدیگر دارند.
در روش پیکرتراشی با لیپوساکشن، از دستگاهی استفاده می شود که برای جداسازی چربی ها، خاصیت مکندگی دارد. در این روش، سلول هایی که از بدن خارج می شوند، کیفیت خوبی ندارند و به منظور استفاده مجدد، مناسب نیستند. در حالی که در روش بادی جت، می توان از سلول های خارج شده، مجددا برای تزریق استفاده کرد.
تفاوت دیگر این دو روش، در میزان درد، التهاب، تورم و عوارض این چنینی است که پس از جراحی رخ می دهند. در بادی جت، به علت عدم استفاده از بیهوشی و انجام پذیری آن به صورت سرپایی، کمتر شاهد چنین مواردی هستیم و اغلب، فرد می تواند پس از مدتی فعالیت های روزمره خود را از سر بگیرد.
در بادی جت، خروج حجم زیادی از چربی ها در مدت زمان کم، امکان پذیر است. همچنین آسیب های ناشی از روش واترجت، نسبت به لیپوساکشن، کمتر است.
یکی دیگر از روش های لاغری، لیپوساکشن لیزری است که در نواحی دارای چربی کمتر، مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از این روش برای سفت کردن پوست بدن نیز استفاده می شود. از آن جایی که بادی جت، چنین امکاناتی را ندارد، معمولا پزشکان این دو روش را با یکدیگر استفاده می کنند تا بتوانند بهترین نتیجه ممکن را برای مراجعین به ارمغان آورند.
ماندگاری نتیجه حاصل از روش پیکرتراشی با آب
واقع بینانه به این موضوع بنگرید! تمامی روش های پیکرتراشی تنها قادر به خارج نمودن چربی های اضافه بدن شما هستند، نه همه آن ها. بنابراین هر روش جراحی که انتخاب کنید، در نهایت خودتان هستید که می توانید نتیجه دلخواهتان را بسازید.
ماندگاری نتیجه حاصل از بادی جت، در صورت ورزش کردن و رعایت رژیم غذایی مناسب، می تواند تا مدت ها باقی بماند. در غیر این صورت، چربی ها مجددا راهی به درون بافت های بدن می یابند و با تکثیر خود، می توانند بار دیگر زیبایی اندام شما را سلب کنند.
آیا پیکرتراشی از طریق واتر جت، عوارض دارد؟
هر روش جراحی، در حد خود عوارضی دارد که بعضا کوتاه مدت بوده و با کنترل پزشک و رعایت نکات لازم، سریعا بهبود می یابند.
بادی جت نیز علی رغم ایمنی بالایش، عوارض مختصری دارد. از جمله این عوارض می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- ممکن است باعث ایجاد ناهمواری هایی در سطح پوست شود که بسیار مختصر بوده و پس از مدتی رفع می گردد.
- کاهش آب بدن، حین جراحی و از دست دادن خون زیاد
- افتادگی و شلی پوست، یکی دیگر از عوارضی است که ممکن است در نتیجه بادی جت، بروز کند.
- نکروز چربی که خود می تواند عاملی برای عفونت باشد.
- جمع شدن آب در ریه فرد که می تواند متاثر از تزریق بیش از اندازه آب به بدن باشد.
- عفونت شکاف هایی که برای بادی جت ایجاد شده اند. (در صورتی رخ می دهد که این نقاط به خوبی ضدعفونی نشوند.)
- تجمیع خون در ناحیه جراحی شده که معمولا در اثر خونریزی های شدید است.
- آسیب دیدگی بافت های مهم بدن که می تواند به علت وجود رگ های خونی، ناحیه دید و تمرکز جراح را محدود کند.
با شلی پوست پس از بادی جت چه باید کرد؟
با توجه به اینکه مقدار زیادی از چربی های بدن، در این روش خارج می شود، بنابراین بدیهی است که شاهد شلی و آویزان شدن پوست بدن باشیم. پس نگران نباشید.
راه حل این مشکل استفاده از گن و شکم بند است که بسته به نظر پزشک می توان تا مدتی مشخص (حدودا ۴ هفته) استفاده نمود تا بدن فرم خود را به دست آورد.
دوره نقاهت چقدر طول می کشد؟
دوره نقاهت این روش، در مقایسه با سایر روش ها بسیار کوتاه تر است و فرد می تواند پس از چند روز، فعالیت های خود را از ابتدا آغاز نماید. به طور کلی نکات مراقبتی خاصی پس از این جراحی وجود ندارد اما لازم است توصیه های پزشک در این زمینه جدی گرفته شود. برخی از این توصیه ها عبارتند از: استراحت یک الی دو روزه و نیز مصرف مسکن (در صورت نیاز) .
احساس درد و ناراحتی برای افرادی که بادی جت انجام می دهند، بسیار خفیف و در حد چند روز می باشد. کبودی های ناشی از این روش نیز پس از ۱ الی نهایتا ۲ هفته از بین می رود.
لازم است بدانید که نتیجه حاصل از واتر جت ممکن است تا ۶ هفته پس از جراحی نیز مشخص نشود. در این مدت، برش ها و نواحی که تحت درمان قرار گرفته اند خوب می شوند. برش ها و زخم های موجود نیز بسیار کوچک هستند که خود به مرور زمان، بهبود می یابند.
نکات مراقبتی لازم
به طور کلی نکات مراقبتی خاصی برای این روش پیکرتراشی وجود ندارد اما در صورت نیاز، پزشک تمام توصیه های لازم را برای شما شرح می دهد.
ممکن است برای برخی افراد از مسکن هایی برای تسکین درد استفاده شود اما مهم ترین مولفه هایی که پس از جراحی بادی جت مطرح است، رعایت رژیم غذایی مناسب و ورزش به صورت مرتب می باشد.
هزینه بادی جت چقدر است؟
هزینه ای که برای بادی جت از سوی بیمار پرداخت می شود، بسته به میزان چربی های اضافه اش، تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان، دستگاه هایی که مورد استفاه قرار می گیرد و … متفاوت است. از همین رو برای تعیین دقیق مبلغ هزینه پرداختی، لازم است به پزشک خود مراجعه نمایید تا با معاینه حضوری، بتواند صراحتا پاسخ شما را بدهد.