از بین بردن اسکار زخم و بخیه با لیزر

آنچه می خوانید...
گیف-دکتر-چعباوی

رفع جای زخم و بخیه با لیزر یکی از راه های درمانی برای از بین بردن جای اسکار، زخم و بخیه است. در این روش با استفاده از پرتوهای متمرکز شده نور می توان تغییرات زیادی در پوست اعمال کرد. جای زخم ممکن است بر اثر عوامل مختلفی مانند آسیب در تصادف، پارگی با ابزار های مختلف، جای بخیه و برش در عمل جراحی، سوختگی و … ایجاد شود. این زخم ها اگر در قسمت های بیرونی بدن مانند صورت و یا دست ها باشند ممکن است برای فرد آزار دهنده شود. بنابراین رفع آنها می تواند به زیبایی و اعتماد به نفس فرد کمک کند. همه این زخم ها با لیزر قابل درمان بوده و تا حد زیادی از بهبود می یابند. لکه های ناشی از بیماری های مختلف و همچنین افزایش سن نیز با این روش قابل درمان هستند.

لیزر جای زخم و بخیه

همان طور که اشاره شد لیزر در واقع دسته ای از پرتوهای نوری است که به صورت متمرکز به یا نقطه در سطح پوست تابیده می شوند. این پرتوهای نوری به دلیل تمرکز بالا دارای انرژی بسیاری هستند که می تواند باعث ایجاد گرما در ناحیه تحت تابش گردد. هنگامی که نور لیزر به نواحی مانند جای زخم و بخیه، نواحی دارای اسکار و … تابیده می شود، گرما ایجاد در آن ناحیه موجب تحریک  سلولی شده و خونرسانی به آن قسمت را افزایش می دهند.

با افزایش گرما و حرارت، موادی که برای بازسازی سبول ها و بافت های آسیب دیده مورد نیاز است، تولید شده و شروع به بازسازی بافت مورد نظر می کند. در طی چندین با لیزر پوست، به مرور بافت دچار بازسازی شده و حالتی صیقلی و صاف پیدا می کند. در واقع اسکار و سطح ناصاف پوست تا حد زیادی از بین می رود. نکته مورد در رفع جای زخم و بخیه با لیزر این است که نتیجه بخشی این روش بسته به شدت جراحت و اسکار موجود در بافت دارد. در زخم هاییی که عمیق هستند و بیا دارای برآمدگی و تغییر رنگ بسیار است، نتیجه لیزر نیز متفاوت است و می تواند تا حد معینی بهبودی را حاصل کند.

اما در زخم ها و اسکار نه چندان شدید و سطحی لیزر تا حد زیادی می تواند موثر واقع گردد. رفع جای زخم و بخیه با لیزر به عنوان یک عمل سرپایی شناخته می شود و نیاز به بیهوشی و بستری شدن در درمانگاه یا بیمارستان ندارد. همچنین برای کاهش درد از بی حسی موضعی استفاده می شود.

انواع لیزر برای بهبود جای زخم

بسته به نوع عارضه و مشکل پوستی، انواع مختلفی از لیزر صورت می گیرد که تشخیص نوع آن به عهده پزشک است. قبل از انجام لیزر جلسه معاینه و مشاوره صورت می گیرد. معمولا در این جلسات مشخص می گردد که کاندیدای مناسبی جهت انجام لیزر است یا خیر. بسته به نوع عارضه پوستی نوع لیزر آن نیز متفاوت است که در واقع تفاوت آنها مربوط به دوز استفاده شده از لیزر و همچنین ترکیب با روش یا مواد دیگر و مدت زمان انجام آن است که در زیر به انواع آن اشاره شده است :

لیزر برای بهبود زگیل، جای زخم و چین و چروک 

در این نوع لیزر سطح خارجی پوست از بین می رود و به همراه آن نیز سلول هایی که در سطح پوست دچار آسیب شده اند نیز برداشته می شوند. استفاده از لیزر دی اکسید کربن نیز برای این نوع از عارضه ها که شدید و عمیق باشند نیز استفاده می گردد.

لیزر برای تغییر رنگ پوست ناشی از جای زخم و اسکار 

در این نوع لیزر، گرما باعث از بین رفتن سلول های و رنگ دانه های موجود در آن شده و به ترمیم و بازسازی آن کمک می کند. در نتیجه پس از چندین جلسه لکه های ناشی از زخم و اسکار کمرنگ تر شده و بهبود می یابند. این نوع از لیزر باعث تحریک تولید کلاژن که از مهم ترین مواد جهت جوانسازی و بازسازی پوست است می گردد.

هزینه جلسات لیزر برای از بین بردن جای زخم 

جلسات لازم برای درمان با توجه به نوع پوست و اسکار باقی مانده بر روی آن تعیین می شود. نوع سوختگی و یا آثار بخیه می تواند در افراد مختلف بسیار متفاوت باشد. بنابراین نمی توان یک عدد کلی به عنوان جلسات مورد نیاز برای درمان با لیزر مشخص کرد. بسته به نوع و شدت جراحت یا عارضه پوستی، پزشک می تواند تعداد این جلسات را تعیین کند. به دلیل اینکه رفع جای زخم با لیزر  به عنوان یک عمل زیبایی شناخته می شود، بنابراین تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد و هزینه های مربوط به آن آزاد محاسبه می گردد. هزینه درمان با لیزر نیز به تعداد جلسات، شدت عارضه و … بستگی دارد.

عوارض لیزر جای زخم و بخیه

عوارض جانبی که استفاده از لیزر برای درمان جای زخم و بخیه ممکن است ایجاد کند شامل این موارد است :

  • خارش
  • قرمزی
  • تورم 
  • درد
  • خونریزی
  • و …

این عوارض معمولا بعد از چند روز برطرف می گردند و اگر ادامه داشته باشد ممکن است سبب بروز عفونت گردد ، که نیاز است به پزشک مراجعه شود.

بیشتر بخوانید : هزینه برداشتن خال

مراقبت های بعد از لیزر زخم

دور نقاهت این روش معمولا کمتر از ده روز می باشد و پس از آن فرد می تواند به طور کامل به فعالیت روزانه و شغلی خود بازگردد.

مراقبت هایی که پس از انجام لیزر ناز است به شرح زیر است :

  • پس از انجام لیزر در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید و حتما هنگام خروج از خانه از ضد افتاب در ناحیه لیزر شده استفاده کنید.
  • برای کاهش ورم و یا درد ی توانید از کمپرس آب سرد استفاده کنید.
  • اگر لیزر در نواحی صورت انجام گرفته باشد استفاده از لوازم آرایشی تا چند روز پس از لیزر ممنوع می باشد.
  • در صورت داشتن درد پس از انجام لیزر می توانید از مسکن های بدون نسخه استفاده کنید اما فراموش نکنید که استفاده بیش از حد از مسکن هایی مانند ایبوپروفن می تواند خطر خونریزی را در صورت وجود جای زخم افزایش دهد.

و در آخر استفاده از این روش ممکن است زمان بر باشد و نتایج فورا حاصل نگردد. بنابراین برای دیدن نتایج باید صبر و شکیبایی داشته باشید. دکتر صفیه چعباوی زاده یکی از بهترین متخصص پوست، مو و زیبایی است که علاوه بر دانش بالا دارای تجربه کاری بالایی می باشد.

اشتراک گذاری مطلب: 

دکتر صفیه چعباوی زاده

متخصص پوست و مو 20 سال سابقه در درمان بیماری های پوست و مو تربيت تيم جراحي مجرب در زمينه كاشت مو و استفاده از تكنولوژي های روزدنيا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × چهار =

آنچه می خوانید