کاشت مو یکی از روشهای پرکاربرد و موثر برای درمان ریزش مو است. این روش از طریق تزریق یا کاشت فولیکولهای مویی انجام میشود. در این روش، فولیکولهای مو از نواحی سالم پوست سر انتخاب شده و در نواحی کممویی پوست سر کاشته میشوند اما در برخی موارد کاشت مو با عوارض هایی همراه است که به آن عوارض کاشت مو می گویند.
یکی از مواردی که از ابتلا شما به عوارض کاشت مو جلوگیری می کند، بهترین روش کاشت مو است.
چرا کاشت مو همراه با عوارض هایی است؟
کاشت مو یک روش پیچیده است که در طول آن فولیکولهای مو از نواحی سالم پوست سر جمعآوری و در نواحی کممویی پوست سر کاشته میشوند. این فولیکولها باید با دقت و دانش کافی از پوست سر جدا شوند و سپس با استفاده از روشهای دقیق و درستی در محل مناسب کاشته شوند. در نتیجه کاشت مو، ممکن است به علت بروز برخی موارد، همانند هر روش دیگری، با عوارض کاشت مو همراه باشد.
عوارض کاشت مو شامل عفونت، التهاب، تورم، خونریزی، درد، خارش، تحریک پوستی و شکل نامناسب مو میشوند. عواملی مانند عدم رعایت بهداشت در محل کاشت، تعداد زیاد جلسات کاشت، استفاده از فناوریهای قدیمی و بدون دقت، و یا عواملی مانند وراثت، سن، بیماریهای مزمن و مصرف داروهای خاص می شود که در ادامه این مقاله به شرح کامل هر یک از این عوارض ها پرداخته ایم.
دقت داشته باشید که به طور کلی، عوارض کاشت مو به صورت موقت بوده و بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی بهبود پیدا میکنند. با این حال، در برخی موارد، عوارض کاشت مو ممکن است به طور جدی و نیاز به درمان داشته باشد.
بهتر است قبل از تصمیم به کاشت مو، با پزشک خود مشورت کنید و از جزئیات روش و عوارض کاشت مو آگاه شوید.
عوارض کوتاه مدت کاشت مو
تعدادی از افراد پس از کاشت مو ممکن است با عوارض کوتاه مدت کاشت مو روبرو شوند که این عوارض ها میتواند شامل قرمزی پوست سر، از دست دادن حس در ناحیه گیرنده یا اهدا کننده و پوسته پوسته شدن پوست سر داوطلب کاشت مو باشد.
اما نگران نباشید زیرا که تمامی این عوارض ها بعد از گذشت چند روز ازبین میروند.
از دیگر عوارض های کوتاه مدتی که ممکن است فرد متقاضی آن را تجربه کند میتوان به موارد زیر اشاره کرد که این موارد عبارتند از:
بروز حساسیت نسبت به ماده بی حسی
در موارد بسیار اندکی، فرد بدن متقاضی ممکن است به ماده بی حسی موضعی واکنش نشان دهد. در اغلب موارد، بروز این عارضه به علت ترس فرد بیمار است. از این رو پیشنهاد می کنیم جهت اطمینان از عدم حساسیت به ماده بی حسی قبل از انجام کاشت مو، از پزشک خود بخواهید تا تست حساسیت نسبت به این بی حسی را برای شما انجام دهد.
بروز خونریزی
در صورتی که انتخاب شما هر یک از تکنیکهای کاشت مو، FUT یا FUE باشد، در هر دو حالت بایستی بریدگیهایی در ناحیه سر شما توسط پزشک صورت بگیرد که این بریدگی ها در برخی موارد میتواند منجر به بروز عوارض کاشت مو از قبیل خونریزی در فرد متقاضی شود.
با این حال، در حین عمل کاشت مو، شاهد مقداری تراوش خون خواهید بود که البته تا حدی این خونریزی با استفاده از فشار دادن یک قطعه گاز روی پوست قابل کنترل است.
در صورتی که از داروهای رقیقکننده خون استفاده می کنید یا به بیماری خاصی در رابطه با انعقاد خون مبتلا هستید، جهت جلوگیری از ابتلا به عارضه کاشت مو تمامی این موارد را با پزشک خود در میان بگذارید.
بروز احساس درد بعد از کاشت مو
تجربه درد بعد از کاشت مو برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد . این عارضه به عواملی مانند شدت کاشت، تعداد فولیکولهای موی کاشته شده و واکنش بدن هر فرد نسبت به روش کاشت مو بستگی دارد.
در بیشتر موارد، درد پس از کاشت مو با مصرف داروهایی همچون تایلنول و یا ایبوپروفن، قابل کنترل است. علاوه بر این، استفاده از یخ یا سردی در ناحیه کاشت شده نیز میتواند در کاهش درد و تورم موثر باشد.
تورم بعد از کاشت مو
یکی دیگر از عوارض کاشت مو، تورم است که این تورم ممکن است برای چند روز پس از کاشت ادامه داشته باشد. در واقع، تورم در ناحیه کاشت مو نشاندهنده بازیابی و بهبود پس از کاشت مو است. همچنین، پوشیدن یک کلاه محافظ میتواند به کاهش تورم کمک کند.
بیشتر بخوانید: سوالات متداول کاشت مو
عوارض بلندمدت کاشت مو
این عوارض ها عبارتند از:
ریزش مو
ریزش مو پس از کاشت مو نیز از عوارض بلند مدت کاشت مو است. ریزش مو که به نام شوک تلقی میشود، ممکن است در دو هفته تا دو ماه پس از کاشت مو ایجاد شود.
بهتر است بدانید که ریزش مو پس از کاشت مو طبیعی است و نشاندهنده فعالیت سلولهای بدن در ایجاد موی سر جدید است. با این حال، در صورتی که ریزش مو بسیار شدید و برای مدت زیادی ادامه داشت، بهتر است به پزشک خود اطلاع دهید. در برخی موارد، ریزش مو ناشی از عواملی مانند عفونت، حساسیت، نادرستی روش کاشت و یا دیگر عوامل میتواند باشد که نیاز به بررسی و درمان دارند.
خارش پوست سر
خارش پوست سر پس از کاشت مو نیز یکی دیگر از عوارض شایع کاشت مو است. این خارش ممکن است در ناحیه کاشت شده و یا در سراسر پوست سر احساس شود. در مواردی خارش پوست سر با علایم دیگری همانند درد، قرمزی، التهاب و یا شوره همراه است.
جای زخم
در بیشتر موارد، جای زخم در ناحیه کاشت مو بعد از چند هفته تا چند ماه بهبود مییابد. در این مدت، بهتر است استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی را محدود و بهداشت پوست سر خود را به طور کامل رعایت کنید.
ظاهر شدن کیست
ظاهر شدن کیست روی پوست سر، از عوارض نادر کاشت مو است. کیست ها معمولاً به صورت یک توده نرم و پر از مایعات در پوست سر شکل میگیرند. این کیست ها ممکن است با درد، التهاب و قرمزی همراه باشند.
از دیگر عوارض کاشت مو میتوان به موارد زیر اشاره کرد که این موارد عبارتند از:
- نکروز
- سنکوپ
- بی حسی پوست
- عفونت پوست سر
نحوه جلوگیری از ابتلا به عوارض کاشت مو
اگر به دنبال جلوگیری از بروز عوارض کاشت مو هستید، میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
انتخاب متخصص مجرب: برای کاشت مو، بهتر است از یک پزشک مجرب و متخصص در این زمینه استفاده کنید.
مراقبت های بعد از کاشت مو: قبل و بعد از کاشت مو باید به بهداشت پوست سر خود توجه کنید و از شامپوها و محصولات بهداشتی توصیه شده توسط پزشک استفاده کنید.
استفاده از داروهای تجویز شده: در صورت لزوم، پزشک شما ممکن است داروهایی را برای جلوگیری از عوارض کاشت مو تجویز کند از این رو بهتر است دستورات پزشک را به دقت رعایت کنید.
با رعایت کامل بهداشت سر میتواند از ابتلا به عوارض کاشت مو از قبیل عفونت پیشگیری کنید.
بله، پس از کاشت مو، میتوانید شامپوی معمولی را برای شستشوی پوست سر استفاده کنید.