کاشت مو یکی از جدیدترین دستاوردهای علم نوین می باشد که امکان رویش مجدد مو و همچنین پرپشت ساختن بخش های کم پشت مو را فراهم می آورد. معمولاً کم پشت بودن مو و یا نداشتن مو بر روی سر می تواند تاثیر بسزایی در ظاهر فرد ایجاد کند.
کاشت مو
کاشت مو معمولاً با تکنیک های متفاوتی انجام می شود. در یکی از نوین ترین تکنیک ها از خود فولیکول های مو فرد برای پیوند زدن استفاده می شود تا مجدداً رویش مو صورت گیرد. برای اینکه مو در جایی از بدن رویش کند نیاز است تا فولیکول مو یا پیاز مو در آن منطقه وجود داشته باشد. معمولاً کچلی و کم پشت شدن موها ناشی از تخریب فولیکول های مو می باشد. در روش دیگر از مزوتراپی استفاده می شود که در آن از خون خود فرد استفاده می گردد. در این روش خون فرد سانتریفیوژ شده و مجدداً به پوست سر تزریق میشود. به سبب کلاژن ها و پروتئین ها خونی که به بافت سر تزریق می شود موجب پرپشت شدن مو می شود. در روش دیگر نیز از فولیکول های قسمت دیگر بدن به سر فرد پیوند زده می شود. هر کدام از این روش ها که صورت گیرد می تواند اثرات بسزایی بر روی ظاهر فرد ایجاد کند.
در این مقاله سعی داریم به جواب سوالات متداول کاشت مو و پاسخگویی به آنها از نظر مقالات علمی بپردازیم.
سوالات متداول کاشت مو
برای پاسخ به این سوال باید عوامل متفاوتی را در نظر بگیریم. در وهله اول روشی که برای کاشت مو استفاده می شود و سپس تکنیک پزشک موثر است. همچنین موثرترین عامل در این مورد ژنتیک فرد و جنسیت می باشد. اما اگر بخواهیم به طور کلی پاسخ دهیم به صورت میانگین افراد حدود ۶ ماه پس از انجام اقدامات اولین آثار جدی کاشت را می بینند. همچنین در حدود یک سال پس از اقدام اثر کامل کاشت دیده می شود.
برای پاسخ دادن به این سوال لازم است در ابتدا اشاره کنیم برای این که جایی از بدن مو داشته باشد نیاز به فولیکول مو دارد. در روش نوین که از پیوند زدن فولیکول های مو به سر استفاده می شود پس از مدتی فولیکول ها خونرسانی شده و رویش مو صورت می گیرد. بنابراین پاسخ این سوال معمولاً مثبت می باشد. چرا که در غالب افراد دیده شده است که پس از پیوند موفق فولیکول مو و رویش مجدد مو افراد اثر مادام العمر رویش مو را تجربه خواهند کرد.
به طور کلی پس از آن که مو کاشته شد و فولیکول ها بر روی سر قرار گرفتند مهم این است که آیا در ابتدای امر به آن اتصال پیدا کرده اند یا نه. معمولاً پس از اتصال به بافت پایه پوست به علت خونرسانی گسترده به سر این پیوندها با موفقیت همراه می شوند. چیزی در حدود ۸۵ تا ۹۵ درصد افرادی که اقدام به کاشت می کنند موفق می شوند تا رویش مجدد مو را بر روی سرشان ببینند. همچنین این اثرات غالباً مادام العمر می باشد.
به طور کلی در روش پیوندی کاشت مو رویش مو به شکل قابل توجهی موفق تر از استفاده از داروهای رویش مو می باشد. در حالتی که کاشت صورت می گیرد ۱۰ تا ۸۰ درصد مواقع تا حدود ۳ تا ۴ ماه پس از کاشت، رویش مجدد مو مشاهده می شود. اما باید در نظر داشت که این موهای مجدداً روییده شده مانند موهای طبیعی می باشد و می تواند در طول زمان نازک و شکننده شود.
اگرچه به طور کلی همه افراد بالای ۱۸ سال می توانند کاشت مو انجام دهند اما افراد زیر ۲۵ سال اثرات قابل توجهی را مشاهده نخواهند کرد. یکی از مهم ترین علل این می باشد که تا قبل از ۲۵ سالگی الگوی ریزش مو مشخص نمی شود. بنابراین بهترین سن اقدام برای کاشت مجدد مو بعد از ۲۵ سالگی می باشد.
در درجه اول باید توجه داشت که هیچ اقدام جراحی بدون درد نیست. اما استفاده از داروهای مسکن بعد از جراحی و همچنین داروهای بی حس کننده در حین جراحی می تواند اثر بسیار قابل توجهی در کاهش درد بیماران داشته باشد. بنابراین کاشت مو اقدام چندان پر دردی نمی باشد.
در پاسخ به این سوال باید گفت که موهایی که رویش می کنند بعد از گذشت دو هفته می توانند شروع به ریزش کنند. اما جای نگرانی نمی باشد. چرا که باید ۳ تا ۴ ماه زمان داد تا رشد مجدد مو به شکل قابل توجهی ایجاد شود.
سوزش، خارش و عفونت از مهم ترین عوارض احتمالی می باشد. خونریزی نیز از دیگر عوارض است. همچنین گزگز و بی حسی مدتی پس از کاشت مو در ناحیه مورد نظر ممکن است ایجاد شود.
بله. پس از گذشتن زمان کافی پس از رویش قطعی و کامل مو می شود به آرایشگاه رفت و موها را کوتاه کرد. همچنین حتی می شود موها را به صورت کامل تراشید. فقط باید دقت شود که از تابش مستقیم نور خورشید به روی سر جلوگیری شود و از کرم ضد آفتاب در صورت نیاز استفاده شود.
باید گفت که به سبب فشاری که کلاه بر روی سر و فولیکول های مو ایجاد میکند می تواند موجب شکنندگی مو شود. البته می شود بعد از کاشت مو کلاه بر روی سر گذاشته ولی باید حداقل ۱۰ روز پس از انجام جراحی استفاده شود.
جراحی کاشت مو توسط جراح پلاستیک با تجربه و دارای مدرک صورت می گیرد. بنابراین این روش روشی ایمن در صورت انجام توسط جراح و در مرکز مجهز می باشد. البته همه جراحی ها عوارض خود را نیز دارند.